
Ce cărți am dezbătut în 2024 la „Clubul de carte Emilia Chebac”:
• Ianuarie: „Cronica barbară”– Ana Maria Negrilă
• Februarie: „Ghepardul”– Giuseppe Tomasi di Lampedusa (traducere: Gabriela Lungu)
• Martie: „Chiajna din Casa Mușatinilor”– Simona Antonescu
• Aprilie: „Lumea de ieri” – Stefan Zweig (traducere: Ion Nastasia)
• Mai: „Maestrul și Margareta”– Mihail Bulgakov (traducere: Ion Covaci)
• Iunie: „Sufletul lumii”– Camelia Cavadia

• Iulie: „Ochii Monei”– Thomas Schlesser (traducere: Daniel Nicolescu)
• August: „Cuțitul”– Salman Rushdie (traducere: Dana Crăciun)
• Septembrie: „Lacrimi de chihlimbar”– Sofia Segovia (traducere: Valentina Georgescu)
• Octombrie: „2666” – Roberto Bolaño (traducere: Eugenia Alexe Munteanu)
• Noiembrie: „Cetatea cucului din nori” – Anthony Doerr (traducere: Iulia Gorzo)
• Decembrie: „Orașul din castelul meu” – Ioana Bâldea Constantinescu
Scriitori români invitați în 2024 la „Clubul de carte Emilia Chebac”
• Ana-Maria Negrilă cu „Cronica barbară” Găsiți aici recenzia. Un alt titlu, al aceleași scriitoare, pe care l-am mai dezbătut la club a fost „Cele patru oglinzi ale adevărului”.

• Simona Antonescu cu „Chiajna din Casa Mușatinilor” Găsiți aici recenzia. Alte două titluri discutate la club au fost „Fotograful curții regale” și „Hanul lui Manuc”.

• Camelia Cavadia cu „Sufletul lumii” Motivul pentru care am invitat-o pe Camelia a fost povestirea „Grădina secretă” din volumul „Sufletul lumii”.

• Ioana Bâldea Constantinescu cu romanul „Orașul din castelul meu” Găsiți recenzia carții aici

Traducători invitați în 2024 la „Clubul de carte Emilia Chebac”
„Lacrimi de chihlimbar”– Sofia Segovia (traducere: Valentina Georgescu)

Aniversare 5 ani „Clubul de carte Emilia Chebac”
În urmă cu 5 ani, pe 16 ianuarie 2020, am pus bazele acestui club de carte. Inițial s-a numit „Emilia,cărți&cafea”. Am fost convinsă că acest proiect va rămâne la stadiul de întâlnire în sufragerie. Conexiunea cu oamenii din lumea literelor lipsea cu desăvârșire (la lansări stăteam mereu undeva în spate), nu aveam sprijinul unei edituri, nu aveam curaj să le spun scriitorilor cât de mult îi prețuiesc și cât le iubesc cărțile. La început, promovarea evenimentul a fost inexistentă, mi-a luat ceva timp până am realizat că ar fi bine să pun fotografii de la eveniment. Privind în urmă, cred cu tărie că pasiunea (în cazul proiectelor personale) promovează mai mult decât marketingul. Pasiunea te face să faci alegeri inspirate, pasiunea îți da curaj să spui nu unei cărți care nu rezonează cu valorile în care crezi, pasiunea te conectează cu participanți îndrăgostiți de cărți și, deloc de ignorat, pasiunea te face să reziști în momentele grele.

În septembrie 2024 am schimbat denumirea clubului, la sugestia Andreei Tănăsescu, fondatoarea proiectului La blouse roumaine, mi-a spus. „Ești fondatoarea și moderatoarea a clubului, renunță la Emilia, cărți&cafea. Clubul de carte Emilia Chebac e mult mai bine.” Andreea m-a făcut să conștietizez că proiectul meu e mult mai valoros decât îl vedeam eu. Mulțumesc, Andreea pentru aripi!
Tot în 2024 clubul s-a mutat în casa nouă, întâlnirile au loc acum la librăria Humanitas Lipscani. Mulțumesc, Ciprian Ciocan, Marketing Manager la Librăriile Humanitas! Ești parte din povestea acestui club.

Povestea clubul de carte Emilia Chebac o găsiți aici. Cum a fost la ediția din decembrie, unde am avut-o invitată pe scriitoarea Ioana Bâldea Constantinescu, las aici impresiile unei participante la club. Mulțumesc, Ingrid Ionetz!
La aniversarea de 5 ani (ianuarie 2025) am avut-o invitată pe scriitoarea Veronica Niculescu. În perioada când romanul „Toți copiii librăresei” a împlinit 5 ani și #clubuldecarteemiliachebac a aniversat 5 ani. O coincidență despre care am aflat de pe Facebook, dintr-o postare a scriitoarei,cu o zi înainte de club. Mi s-a părut o potriveală faină, motiv pentru care am căutat simbolul cifrei 5. Este semnul unirii, al centrului, al armoniei și ale echilibrului.

La ediția aniversară 5 ani am primit un mesaj de la o participantă (scris de mână pe o felicitare) pe care îl voi purta în suflet
toată viața. Mulțumesc, draga mea!
Gazda noastră pentru evenimentul Secret Santa a fost restaurantul Ciao Niki. Povestea lui Niki, proprietarea restaurantului, o găsiți aici.
Mulțumesc, Niki!

Mulțumesc doamnelor scriitoare care m-au onorat cu prezența.
Mulțumesc tuturor participanților. Sunteți eroii mei. Fără voi lumea fără cărți ar înghiți lumea cărților.

Mulțumesc, Emilia Nicolae, fotograful oficial al clubului. Emilia a fost alături de mine de la prima ediție a clubului.

Mulțumesc, Marianei Petre și Marilenei Iovu pentru fotografii.
Scriu pe emiliachebac.com. Dacă v-a plăcut articolul meu mă puteți găsi pe pagina de Facebook a blogului sau pe contul meu de Instagram.
Moderez „Clubul de carte Emilia Chebac” și îmi place să promovez scriitorii români.
