Interviu – Zece întrebări cu actrița Simona Mihăescu

Emilia Chebac: Spectacolul „Regina Maria – Jurnal de război” va împlini în curând 4 ani de la premieră. Care a fost cel mai tulburător mesaj primit în această perioadă?

Simona Mihăescu: Da, spectacolul „Regina Maria – Jurnal de război” împlinește, pe 2 decembrie 2022, 4 ani de la premieră. L-am conceput în Anul Centenarului Unirii și uite, constat cu bucurie, că am ajuns în Anul Centenarului Încoronării. Am primit foarte multe mesaje care m-au impresionat, atât public, cât și în privat. Mi-au scris, aproape la fiecare spectacol, cunoscuți, dar și necunoscuți. Toate mesajele mi-au adus bucurie pentru că trădau emoția împărtășită și reflectau o confirmare a dăruirii mele. A fost unul, care m-a surprins în mod special, de la o spectatoare, formator de opinie cu foarte mulți urmăritori, care a descris în detaliu tot ce a impresionat-o. Mi s-a părut fantastic.

Emilia Chebac: Ce a schimbat în tine acest rol?

Simona Mihăescu: Acest rol mi-a adus mai multă încredere în mine, putere de muncă mai mare, voință de a mă antrena mai mult înainte de reprezentație, m-a dus la un alt nivel de cunoaștere și control al propriilor mijloace artistice și al emoțiilor. Am înțeles că menirea artistului este aceea de a spune ceva cu adevărat important, iar slujirea acestui lucru se face cu smerenie. În plan personal, am învățat să-mi exprim propriile opinii cu mai mult curaj, să nu-mi fie teamă, că nu voi fi acceptată, dacă opinia mea e diferită. Am învățat că atunci când nu suntem întotdeauna de acord, e necesar să renunțăm la tendința de a lua personal lucrurile și să mergem mai depare. Am învățat să fiu mai tolerantă, dar și să pun limite. Aș putea să vorbesc ore întregi despre ce am învațat. Da, acest spectacol m-a ridicat, în toate planurile, la un alt nivel.

Emilia Chebac: Acest spectacol este creația ta. Știu cât de mult te-ai documentat pentru proiect. Te-ai gândit vreodată să pornești un proiect de educație legat de Regina Maria?

Simona Mihăescu: Da, mi-ar plăcea să fac ceva în sensul acesta. Regina Maria este un reper și noile generații au nevoie de modele autentice. Vom vedea.

Emilia Chebac: Un om cu care te-a „conectat” Regina? Sau oameni dacă vrei să spui mai mult.

Simona Mihăescu: M-am „conectat” cu foarte mulți oameni datorită acestui spectacol.

  • Și tu ești unul dintre ei.
  • Cei care au venit să vadă de mai multe ori piesa și m-au așteptat după spectacol. Ne-am împrietenit, iar acești spectatori bucuroși au adus cu ei și alți spectatori.
  • Cea mai fidelă spectatoare și prietenă este Emilia Nicolae, un fel de înger păzitor al spectacolului.
  • Cabiniera mea, Nicoleta Radu, care, la acest spectacol, după ce se asigură că totul este în ordine, mă ajuta să mă îmbrac, vine în culise mă îmbrațisează și apoi se duce în sală. A văzut toate spectacolele. Este ca o soră pentru mine.
  • Am cunoscut și multe personalități datorită acestui spectacol. Una dintre ele este doamna Academician Georgeta Filliti pe care o admir. Îi sunt recunoscatoare pentru susținere și cuvintele neprețuite pe care mi le-a spus după spectacol.

Emilia Chebac: Dacă ai avea un buget nelimitat în ce proiect ți-ar plăcea să joci?

Simona Mihăescu: Sunt destul de spontană în alegeri, nu vorbesc prea mult despre proiecte. Atunci când simt cu adevărat impulsul să fac ceva, încerc să pun cât mai rapid în aplicare. Am niște dorințe, dar prefer să fiu discretă pentru că ideile se… hai să zicem, împrumută.

Emilia Chebac: Descrie-te în 3 cuvinte?

Simona Mihăescu: Sinceră până la pericol, empatică, iertătoare. Astea sunt doar calități, dar am și defecte.

Emilia Chebac: Care este secretul unei relații de durată?

Simona Mihăescu: Răbdarea este secretul unei relații de succes, iubirea, generozitatea de a face în fiecare zi ceva și pentru ceilalți. Sinceritatea. Să nu minți. Acolo unde este minciună, lucrurile se desfac mai devreme sau mai târziu. O relație de succes presupune sacrificii.

Emilia Chebac: Ce te ajută să depășești un moment dificil?

Simona Mihăescu: Mă ajută rugăciunea. Rugându-mă sincer, am depășit multe momente dificile din viața mea.

Emilia Chebac: Cea mai amuzantă întâmplare în cei 4 ani de când joci acest spectacol?

Simona Mihăescu: Au fost multe întâmplări mai mult sau mai puțin amuzante, dar am să-ți povestesc una pe care am asociat-o cu o minune de la Dumnezeu. Într-o seară când aveam spectacol, la restaurantul de vizavi de teatru s-au adunat oameni să vadă un meci de fotbal. Cu exact 5 minute înainte de a începe spectacolul, am auzit primele strigăte de bucurie provocate de un gol. Am încremenit crezând ca așa va fi tot spectacolul. M-a luat brusc cu transpirații. L-am întrebat pe regizorul tehnic dacă e ceva de făcut. A dat din cap că nu prea. M-am rugat, m-am liniștit și m-am pregătit să fac față. Deși meciul ținea mai mult decât spectacolul, în timpul cât am jucat nu s-a mai auzit niciun strigăt, absolut nimic, deși meciul se derula. Am considerat atunci acest fapt, ca pe o minune de la Dumnezeu, m-am simțit protejată.

Emilia Chebac: Dacă te-ai întâlni cu Regina Maria ce i-ai spune?

Simona Mihăescu: Dacă aș întâlni-o i-aș spune doar atât: MULȚUMESC!

Scriu pe emiliachebac.com.  Dacă v-a plăcut articolul meu mă puteți găsi pe pagina de Facebook a blogului sau pe contul meu de Instagram.

Sursă foto: Arhiva personală Simona Mihăescu

 

 

În lipsa unui acord scris, pot fi preluate maxim 500 de caractere din acest text, fără a depăşi jumătate din articol. Este obligatorie citarea sursei emiliachebac.com, cu link către site, în primul paragraf, și cu precizarea „Citiţi integral pe emiliachebac.com”, cu link, la finalul paragrafului.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Accept Politica de Confidențialitate.