Arttis Academy o comunitate de oameni bazată pe valoare

Roxana și Nicolas Lupu

Fondatorii Arttis Academy http://arttisacademy.com sunt Roxana și Nicholas Lupu. Activitatea lor profesională, desfășurată în Marea Britanie, are în spate proiecte de succes.

Ea este actriță, cunoscută mai ales pentru rolurile regale.

• A jucat rolul Reginei Elisabetei a II-a într-un documentar Channel 5: Inside Buckingham Palace care a continuat apoi cu Inside Windsor Palace.
• A fost distribuită în serialul Private Life în rolul Prințesei Margaret.
• A părăsit „Curtea Marii Britanii mutându-se în Rusia țaristă”, unde a dat viață Tatianei Romanov, fiica țarului Nicolae al II-lea, în proiectul Royal Murder Mysteries.
• În Anul Centenarului, în România, a jucat-o pe Regina Maria. Premiera filmului va avea loc în 2019.
Adevărata măsura a talentul i-a fost validată de criticul de teatru Michael Attenborough, care a remarcat-o la Londra, unde a jucat în piesa BU21, pe West End la Trafalgar Studios.

Roxana Lupu

El este actor, muzician și dirijor.

Ca actor are în palmares pelicule internaționale
• Rolurile din filmele: Mission Impossible – Rogue Nation.
• A fost distribuit în Mars 1001, considerat a fi cel mai bun documentar SF (despre prima misiune spațială pe Marte ce va avea loc în 2033).
• Rolul lui Yakov Yurovsky în Royal Murder Mysteries.
• Rolul lui Vincent Tetulior în filmul educational Richard III W. Shakespeare.

Ca și muzician nu s-a limitat doar la operă, ci s-a lansat și în pop opera și music-hall
• A dirijat orchestra de la Opera din Viena, în timp ce Tom Cruise, în rolul personajului Ethan Hunt, a oprit asasinarea cancelarului Germaniei în cea de-a cincea serie a filmului Mission Impossible.
Musical, Khogatal, Marco Polo: An Untold Love Story, Shaw Theatre, Londra
Producții de operă, musical și operetă în teatre din București și din țară: „Bărbierul din Sevilla”, „Rebecca”, „Romeo și Julieta”, „Liliacul”, „Văduva Veselă„ și „Silvia”.

Nicholas Lupu

Am reușit să stau de vorbă doar cu Roxana. Ne-am întâlnit cu câteva zile înainte de lansarea Arttis Academy. Nicholas a fost imposibil de prins, era ocupat cu ultimile detalii pentru site-ul oficial.

Lansare Arttis Academy

Emilia Chebac: Cum v-a venit ideea înființării acestei academii?

Roxana Lupu: Ideea clară s-a concretizat vara trecută. Eram în vacanță, la mare, după o perioadă destul de solicitantă. Am realizat că avem multe de spus și nu vrem să ne limităm doar la proiecte legate de actorie și muzică. Eu am un doctorat în pedagogie teatrală, Nicholas a ținut mult timp workshopuri, atât în Marea Britanie cat și în Romania. Ne-am gândit să aducem tot ce știm într-un concept care să ne reprezinte. Mereu eram întrebați: „Cum este industria acolo?” Primeam frecvent întrebări legate de viața și mentalitățile din acest mediu. Cum am reușit și ce pași am urmat? Răspunsul conducea la aceeași idee: este vorba de un mod de a gândi.

Emilia Chebac: Cum ați ales numele?

Roxana Lupu: Numele vine de la artă la care nu am vrut să adăugăm ceva concret. Ne-am gândit la un univers de creativitate. Un univers care să le includă pe toate: actorie, muzică, dezvoltare personală și ce va mai urma. Am pornit de la artă pentru că ea ne face viața mai frumoasă. În rest suntem deschiși.

Emilia Chebac: Mai precis ce oferă Arttis Academy ?

Roxana Lupu: Arttis Academy este, un concept de învățare continuă, născut din inspirația multiculturalității culturii britanice îmbinate cu valorile și tradițiile culturii românești. Rezultatul acestei fuziuni, împreună cu ideile inspirante ale celor mai înțelepte minți internaționale, au creat un concept de învățare revoluționară care prezintă un nou mod de a vedea viața și de a înțelege lucrurile. Această idee a evoluat până vara trecută, când am simțit nevoia să o aducem în Romania. Astfel am creat o punte culturală între București și Londra.

Academia prezintă cursuri de dezvoltare personală prin actorie și muzică pentru adulți, cât și pentru copii, workshopuri pentru publicul larg, traininguri corporate, team-building-uri și seminarii pe diverse teme. În perioada imediat următoare vom avea invitați internaționali: regizori, muzicieni, speakeri și mulți alții. Ne bazăm pe creativitate, motivație și depășirea perfecționismului. La Arttis Academy construirea unui brand personal se bazează pe valoare și autenticitate, iar aceasta pornește, în primul rând, din interior.Suntem flexibili și deschiși la minte. Știm că acesta este doar începutul. Lucrurile vor evolua pentru că avem în plan mult mai multe idei decât cele prezentate până în acest moment.

Andi Alexandru Antemia

Emilia Chebac: Cu ce experiență veniți din Marea Britanie?

Roxana Lupu: Și eu și Nicholas, pe lângă actorie și muzică, în Marea Britanie, am lucrat și în mediul corporate. Printre altele, am fost business developer, senior sales manager, superviser. Activând în astfel de joburi, am văzut cum gândesc oamenii acolo, ce lipsește aici și cum se poate învăța dintr-o cultură pentru a aplica în alta. Am ținut workshopuri corporate pe care le-am îmbinat cu partea de actorie și muzică. Un trainer te învață întotdeauna partea tehnică, iar noi la Arttis Academy venim în plus cu partea de creativitate, de joc și improvizație. Nu este un curs, ci un mod de a vedea lucrurile altfel, creând în jurul Academiei o comunitate de oameni, idei și valori.

Emilia Chebac: Poți dezvolta?

Roxana Lupu: O comunitate, în timp, se dovedește o investiție mult mai mare decât numărul de like-uri. Dacă noi atragem oameni care sunt entuziasmați de ideea noastră, automat o vor vinde mai departe. Cel mai puternic marketing vine din entuziasmul omului. Și pentru a stârni etuziasmul, dincolo de experiența noastră teoretică și practică, punem mare accent pe valoare. Cursurile noastre își propun să adauge valoare cursanților. Noi, ca oameni, suntem mult mai mult decât ce se vede pe social media.

Emilia Chebac: Ce recomandări ai pentru viitorii cursanți ?

Roxana Lupu: Dacă noi ne deschidem mintea și lumea va fi pregătită să se deschidă pentru noi.

Emilia Chebac: Mereu spui că suntem datori să dăm mai departe. Practic, cum se va materializa la Arttis Academy?

Roxana Lupu: Noi, la Arttis Academy, vrem să oferim burse pentru elevi și studenți. La workshopurile cu publicul larg vom oferi 2 locuri gratuite pentru tineri. În primul rând ne dorim să oferim. Când oferi, vine și câștigul financiar. Când ești bogat sufletește ești și bogat financiar.

Ryan Letheran

Emilia Chebac: Cum alegeți trainerii?

Roxana Lupu: Ne propunem să aducem traineri care să rezoneze cu viziunea Arttis Academy. Oameni deschiși la dialog, care își doresc să evolueze și care investesc în dezvoltarea lor personală. Oameni care nu se poziționează pe un soclu, ci împărtășesc cu cursanții. Noi suntem profesori facilitatori. Ajutăm și dăm mai departe, învățăm și ne dezvoltăm împreună. Vom aduce traineri din străinătate urmând să colaboram și cu cei din Romania.

Ryan Letheran va ține împreună cu noi cursurile de public speaking și body language. Cursurile vor fi ținute atât în engleza cât și în româna. Ryan este cetățean britanic și a lucrat la Camera de Comerț din Marea Britanie. S-a mutat în România de care este îndrăgostit fără scăpare. Este un om extraordinar cu care avem multe în comun.

Emilia Chebac: Și acum despre diviziunea muncii. De ce domeniu vă ocupați fiecare dintre voi?

Roxana Lupu: Ne completăm unul pe celălalt. În general, avem proiecte variate care ne solicită diferit. Arttis Academy este primul proiect care ne solicită pe amândoi în egală măsură. Nicholas se ocupă de partea tehnică: site, editează clipuri și poze, gestionează emailurile. E foarte bun pe partea asta. Eu merg mai mult pe partea de socializare și creativitate. Sunt inspirată la scris texte, intuiesc unghiul favorabil pentru un nou concept. Nicholas este mult mai logic. Site-ul Arttis Academy din punct de vedere tehnic este 100% creația noastra, vreau să menționez asta. Ne-am dorit ceva diferit pe piața românească. Și cred că ne-a reușit.

Nicholas, Mihai Manciu și Roxana

Închei acest articol cu un scurt fragment, din discursul Roxanei la evenimentul de lansare a Arttis Academy.

„Pentru că merităm! Merităm să aducem toate cunoștințele pe care le-am acumulat în alte țări înapoi acasă. Uneori, când suntem departe, ni se induce sau poate uităm că facem parte de aici. Dar nu uităm niciodată! Și cum noi am primit
• suntem datori să dăm mai departe, dincolo de toate,
• suntem datori să aducem ceea ce am acumulat,
• suntem datori să spunem că avem valoare,
• suntem datori să spunem că noi români suntem extrem de fascinanți.”

Un discurs un pic prea patriotic? Pentru ea nu. Când fac această afirmație mă bazez pe două indicii. Primul – idolul ei este Petre Țuțea. Al II-lea – Roxana Lupu este prima actriță româncă care a jucat rolul Reginei Maria într-un film (exact în Anul Centenarului). Se știe că Regina Maria era o femeie de acțiune care făcea lucrurile să se întâmple. La numai un an de la încheierea filmărilor, Roxana și Nicholas vin pe piața românească cu un concept nou Arttis Academy. Coincidență sau nu, doar timpul va putea decide…

Dacă v-a plăcut articolul meu mă puteți găsi pe pagina de facebook a blogului și pe contul meu de instagram.

Lansare Arttis Academy
Anta Agavriloaie
Lansare Arttis Academy
Lansare Arttis Academy

În lipsa unui acord scris, pot fi preluate maxim 500 de caractere din acest text, fără a depăşi jumătate din articol. Este obligatorie citarea sursei emiliachebac.com, cu link către site, în primul paragraf, și cu precizarea „Citiţi integral pe emiliachebac.com”, cu link, la finalul paragrafului.

2 Replies to “Arttis Academy o comunitate de oameni bazată pe valoare”

Cred ca era nevoie de un astfel de concept si la noi! Desigur, sunt foarte multe scoli care organizeaza cursuri de dezvoltare personala, public speaking sau actorie insa, experienta cu care vin acesti oameni ofera un plus de calitate. E ca o garantie pe care o vor oferi cursantilor. Deja ma gandesc sa fac un curs de public speaking acolo. Si da, am emotii mari, e un vis pe care sper sa-l indeplinesc!

Sunt niște oameni speciali! Sigur vei pleca îmbogățită de la un curs susținut de ei.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Accept Politica de Confidențialitate.