Cinci întrebări cu Alex Pintică – interviu

Alex Pintică

Film: „Trecut de ora 8/No Singing After Eight”, regia Alex Pintică – nominalizat la categoria Cel mai bun Producător Independent pentru un Film Românesc de Scurtmetraj
*
Emilia Chebac: De ce ai decis să devii regizor/producător?
Alex Pintică: Mi-au plăcut poveștile de mic copil și atunci mi-am dorit să învăț să le spun și eu la rândul meu. Eram în liceu și urma să mă pregătesc pentru admitere la UNATC când am avut ocazia să văd „California Dreamin” a lui Cristian Nemescu pe un ecran mare, într-un festival. A fost cea mai tare experiență cinematografică pe care am trăit-o vreodată.

Emilia Chebac: Definește-te în trei cuvinte.
Alex Pintică: Pasionat, curios, dedicat, dar nu neaparat în sensul bun. Uneori atât de mult încât uit de mine.

Emilia Chebac: Care este calitatea pe care o apreciezi cel mai mult la o persoană?
Alex Pintică: Cea mai importantă pentru mine este sinceritatea.

Emilia Chebac: Ce personalitate admiri?
Alex Pintică: Regizorul francez, Jacques Demy. Filmul sau, „Les Demoiselles de Rochefort”, m-a inspirat pentru proiectul cu care sunt în festival.

Emilia Chebac: Consideri că festivalul IPIFF – prin premiile și recompensele oferite – sprijină producătorii de film independenți?
Alex Pintică: Este important și necesar un astfel de festival unde poți descoperi oameni cu viziuni diferite față de mainstream, mai ales că de multe ori limitările bugetare te pot forța să găsești moduri creative de a rezolva problemele.

Formatul interviului are 5 întrebări (vezi și titlul) de la care mi-am promis să nu mă abat, dar se pare că nu mi-a reușit. Proiectul ideal la care visează Alex Pintică și întâmplările de la filmări sunt prea faine ca să le omit.

Emilia Chebac: Să presupunem că dispui de o sumă nelimitată care îți permite să faci un film cum îți dorești. Ce subiect ai alege?
Alex Pintică: Proiectul ideal ar fi un film de epocă ce s-ar petrece cu câțiva ani înainte de Marea Unire, undeva în Oltenia, în timpul Rusaliilor.

Emilia Chebac: O poveste de la filmări?
Alex Pintică: La ultima secvență n-am avut unde să stau, așa că am fost nevoit să mă ascund într-un dulap împreună cu laptopul de pe care se făcea playback.

Emilia Chebac: Cum a fost ultima zi de filmare?
Alex Pintică: Când am reușit să ajungem la ultima zi de filmare și am realizat că am recuperat orice întârziere suferită, cred că toți ne-am liniștit și a apărut sentimentul de workshop pe care mi-l doream. Una dintre actrițe chiar și-a dorit să ajute la tras sunet (bandă ghid pentru unul dintre cântecele în playback)

Scriu pe emiliachebac.com. Dacă v-a plăcut articolul meu mă puteți găsi pe pagina de Facebook a blogului sau pe contul meu de Instagram.

În lipsa unui acord scris, pot fi preluate maxim 500 de caractere din acest text, fără a depăşi jumătate din articol. Este obligatorie citarea sursei emiliachebac.com, cu link către site, în primul paragraf, și cu precizarea „Citiţi integral pe emiliachebac.com”, cu link, la finalul paragrafului.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Accept Politica de Confidențialitate.