Interviu cu Răzvan Mihai Badea despre „Legea Întreirii”

Răzvan Mihai Badea

Film: The Rule Of Three/ Legea Întreirii, regia Razvan Mihai Badea, producător Răzvan Mihai Badea

Nominalizat la categoria Cel mai bun Producător Independent pentru un Film Românesc de Scurtmetraj

Emilia Chebac: Cum ai devenit regizor?

Răzvan Mihai Badea: Inițial, am început ca scenarist, apoi mi s-a oferit șansa, de către producătoarea filmului „Legea Întreirii”, să și regizez. Printr-un concurs de împrejurări, regizoarea, cu care am dezvoltat scenariul, nu a mai putut și ca să nu pierdem locația, mi s-a sugerat să regizez eu. Regizoarea a fost de acord și m-a susținut. A spus că ar fi un exercițiu bun pentru mine.

Sunt regizor și producător. Partea de producție mă ajută să scriu mai bine pentru că sunt conștient de limite. Până la urmă, tot eu trebuie să mă descurc să găsesc fonduri.

Emilia Chebac: Rezumă într-o frază filmul „Legea Întreirii”

Răzvan Mihai Badea: Este un musical fantasy despre o fată asexuală, romantică care crede în magie. Merge într-un loc special din natură, alături de un băiat pe care îl place, asexual, dar care nu crede în iubire. Fata își dorește, să-l convingă, să creadă și el în magia iubirii.

Emilia Chebac: Filmul independent cere flexibilitate. Povestește-le cititorilor o astfel de întâmplare.

Răzvan Mihai Badea: Aveam filmare de exterior. Știam unde vom filma. Era un loc foarte frumos cu sălcii, pe malul Dunării, la Cetate, în județul Dolj. Perfect pentru unul dintre momentele importante din film. Dar, când ne-am dus să filmăm, lacul era secat. Atunci am aflat că lacul apare, doar, într-o anumită perioada a anului, când se topesc zăpezile. În august-septembrie lacul nu există. De obicei, la festivalul Divan, unde am și dezvoltat scenariul, organizatorii pompau apa în lac.

Noi nu am avut buget să aducem o pompă cu apă, de aceea, am încercat să găsim un alt lac în apropiere. Era unul la 10 km, dar fără nici o salcie, ori salcia trebuia să existe pentru melodia filmului. Am fost nevoit să schimb scenariul și am folosit ambele locații. Și lacul fără sălcii și sălciile fără lac. S-a legat mai bine, pentru ca există un vers în film, legat de dorința personajului, „puț fără apă”. Acum apărea și vizual. Personajul a căpătat puteri magice și s-a putut teleporta, de la lacul fără sălcii la lacul cu sălcii, printr-un ritual care se relevă în film.

Emilia Chebac: Consideri că festivalul IPIFF, prin premiile și recompensele oferite, sprijină producătorii de film independenți?

Răzvan Mihai Badea: Da. Prin proiecție, filmul ajunge la public. „Legea Întreirii” este primul film cu care particip ca regizor la IPIFF, dar, în edițiile trecute, am avut și alte proiecte. De aceea, mă bucur să revin.

Emilia Chebac: Vrei să mai adaugi ceva?

Răzvan Mihai Badea: Filmul a fost realizat cu sprijinul UPFAR-ARGOA.

Scriu pe emiliachebac.com. Dacă v-a plăcut articolul meu mă puteți găsi pe pagina de Facebook a blogului sau pe contul meu de Instagram.

În lipsa unui acord scris, pot fi preluate maxim 500 de caractere din acest text, fără a depăşi jumătate din articol. Este obligatorie citarea sursei emiliachebac.com, cu link către site, în primul paragraf, și cu precizarea „Citiţi integral pe emiliachebac.com”, cu link, la finalul paragrafului.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Accept Politica de Confidențialitate.